2012. október 27., szombat

Szalagok tárolása

Mostanában el kezdett gyűlni a szalag készletem. Először az ékszerekhez vettem nyaklánc alapként, de most, hogy elkezdtem varrni, és ahhoz is használok szalagokat, már valamivel több félém is van. Felmerült bennem, hogy hogyan tudnám praktikusan tárolni őket, hiszen az eddigi módszer - egymásra dobálás a celofán zacskókban - nem vált be túlságosan, és féltem, hogy nagyon meggyűrődnek.


A hobby boltokban könnyen megoldják ezt a kérdést, mert nekik van kifejezetten erre a célra készült gurigájuk, amire csak szépen feltekerik a szalagokat, csipkéket, majd gombostűvel letűzik a végét. Ezt a módszert utánoztam én is, némiképp egyszerűbben. WC papír gurigára tekertem fel a különböző szalagokat, csipkéket és a bortnit, majd a végébe gombostűt szúrtam (a gurigát is átszurtam).


Ez egy gyors megoldás volt részemről, inkább praktikus, mint szép. De nem nehéz kicsit szebbé tenni a gurigákat, elég csak befesteni, vagy egy szép csomagolópapírt ráragasztani.

3 megjegyzés:

  1. Tényleg jó! Én is így tárolom a szalagjaim, csak olyan hengereken, amikről nagyáruházakban a nejlonzacskókat szoktuk letépni. Hosszabb és karcsúbb hengerek, a papírjuk is jóval stabilabb. A pénztárnál azokat is felteszem a szalagra és elmesélem, hogy zenehengert csinálunk a suliban, ahhoz kell. Vigyorognak és már mehetek is... :)

    VálaszTörlés
  2. Én nem kedvelem a gombostűs megoldást, mert nyomot hagy a szalagokon. Igaz, nekem csak rövidebb (maximum 1-2 méteres) mennyiségeim vannak, de nekem az vált be, hogy az ujjaimon feltekerem (általában 3 ujj szélességben), aztán lehúzom a tekercset és a közepén körbecelluxozom: ez stabilan tartja, kis helyet foglal és nem tesz kárt az anyagban.

    VálaszTörlés